Licht van Gudula – meditatieconcert met Eric van Grootel en Liesbeth Niesten

Op zaterdag 23 september vindt in de eeuwenoude Gudulakerk in Lochem ‘Licht van Gudula’ plaats: een meditatief concert met klank en stilte.

Liesbeth Niesten en Eric van Grootel voeren de bezoekers tijdens deze muzikale reis langs verschillende klanken en sferen. 

Liesbeth Niesten en Eric van Grootel zijn professionele musici die zich na hun conservatoriumopleiding vanuit de vormvaste muziek hebben ontwikkeld in intuïtief musiceren. Naast zang en fluiten gebruiken zij helende instrumenten uit verschillende culturen, zoals hun stem, shakuhachi, sjamanendrums, klankschalen, gongs en shrutibox. Ook begeleiden ze mensen op hun kunstzinnige en spirituele pad. 

Liesbeth Niesten

Liesbeth Niesten speelde als fluitiste in bekende ensembles zoals het Residentieorkest en het Nederlands Filharmonisch Orkest. Intuïtief musicerend houdt ze van de shakuhachi, een Japanse bamboefluit uit de Zentraditie, waarin muziek een middel is voor meditatie en stilte. Ze organiseert ook stilte retraites.

Eric van Grootel

Eric van Grootel zingt, reciteert en doceert vanuit een gedegen basis en een holistisch mensbeeld, met gangbare stemmethodes, maar ook met channelling en met energetische klankgebaren uit verschillende tradities. Daarnaast werkt hij als regisseur, koordirigent, drs. filosofie en levensbeschouwing, auteur van muziek, theaterscripts, poëzie en publicaties.

Datum:  zaterdag 23 september

Tijd: 20 – 21 uur. Kerk open vanaf 19.45 uur. 

Locatie: Gudulakerk in Lochem

Entree: 10 euro (contant)

Licht van Gudula is een initiatief van de Stichtingting KomPassie Lochem en vindt dit keer plaats binnen het kader van de Landelijke Vredesweek van PAX.


Kijk voor meer informatie over KomPassie Lochem op www.kompassielochem.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *