Licht van Gudula – meditatie o.l.v. van Wil Boonstra

Op zaterdag 25 juni wordt in de Gudulakerk in Lochem een bijeenkomst gehouden worden van Licht van Gudula; een meditatie met muziek en stilte. Dit concert staat in het teken van Compassie en Vrede.
Wil Boonstra, multi-instrumentalist uit Deventer, gaat tijdens deze bijeenkomst musiceren op verschillende instrumenten.  De muziek wordt telkens afgewisseld met enkele minuten stilte.

Wil Boonstra  was als kind reeds gefascineerd door fluiten. Hij bekwaamde zich zowel in het bespelen van de zilveren dwarsfluit, als in het bespelen van diverse oriëntaalse fluiten. Tijdens het concert op zaterdag 25 juni in de Gudulakerk  zal hij gebruik maken van de dwarsfluit, de Japanse shakuhachi,  de Indiase bansuri en de Zuid-Europese ocarina, die van oorsprong echter uit China komt.

Daarnaast heeft hij zich de afgelopen 35 jaar bekwaamd in het bespelen van de Argentijnse bandoneon. Hij heeft in meerdere tango-ensembles  gewerkt en heeft ook verschillende cd’s geproduceerd. (zie www.tango-muziek.com)

Ook dit instrument, dat van oorsprong in Duitsland is ontwikkeld als draagbaar harmonium voor kerkmuziek, leent zich uitstekend voor meerstemmige, meditatieve en gedragen muziek, om het concert op een mooie wijze te vervolmaken.

Licht van Gudula is een ‘inloopconcert’ wat begint om 19 uur en eindigt om 21 uur. 
Bezoekers kunnen komen en gaan wanneer zij dat wensen.  De toegang is vrij.
Er wordt een vrijwillige donatie gevraagd bij de uitgang.

Datum:  zaterdag 25 juni
Tijd: 19 – 21 uur
Locatie: Gudulakerk Lochem, Markt 1
Entree:  vrijwillige bijdrage
Reserveren via deze link: https://www.eventbrite.nl/preview?eid=347988170987/

Dit concert is een project van Stichting KomPassie Lochem. www.kompassielochem.nl

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *