Licht van Gudula – meditatie o.l.v. Henk van Glabbeek

Op zaterdag 25 maart zal in de Gudulakerk in Lochem een meditatieconcert gehouden worden van Licht van Gudula. Henk van Glabbeek, multi-instrumentalist uit Deventer, gaat tijdens deze bijeenkomst meditatieve muziek spelen uit verschillende culturen op verschillende instrumenten. De muziek wordt telkens afgewisseld met stilte.

Henk van Glabbeek, creatief directeur van Cultuurbrugmedia, oprichter van stichting One World Jam en initiatiefnemer van Face2Face projecten jeugdwerk in Apeldoorn, wijdt zijn leven aan het bouwen van bruggen tussen culturen, generaties en de verschillende sociaal-economische lagen binnen de samenleving. Als multi-instrumentalist speelt hij op veel traditionele instrumenten uit China, Perzie, Turkije, India, Armenië en nog vele andere landen. Door de jaren heen heeft hij een breed netwerk opgebouwd van muzikanten over de hele wereld en heeft hij veel verschillende wereldmuziekprojecten georganiseerd met als doel de wereld te laten zien hoe mooi het is als culturen elkaar ontmoeten in de sfeer van een open geest en creativiteit.

Licht van Gudula is een project van KomPassie Lochem en wordt 4 keer per jaar gehouden in de Gudulakerk in Lochem. Het wordt georganiseerd door een werkgroep bestaande uit: Corien Veenhuizen, Toos de Zeeuw, Pieter van de Pol, Ben Hemmer en Gerthe Lamers.

Nb. Voor degenen die vaker Licht van Gudula hebben bezocht: we hebben een paar zaken gewijzigd: de tijden en de entree.
We hebben gemerkt dat de concentratie tijdens de meditatie zowel bij de musicus als bij de toehoorders verhoogd wordt als we op een vast tijdstip beginnen en op een vast tijdstip eindigen.  
Wat betreft de entree: we hebben het een hele tijd geprobeerd om te werken met een vrijwillige bijdrage. Helaas kunnen we onze kosten (musicus en huur kerk) daar niet uit betalen. Vandaar dat we besloten hebben om 10 euro entree te vragen.  We hopen op jullie begrip. 

Datum: zaterdag 25 maart
Tijd: 20 – 21 uur
Locatie: Gudulakerk Lochem, Markt 1
Entree: 10 euro (contant)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *