Rabbijn Awraham Soetendorp houdt Vredesweeklezing in Lochem

Op zondagmiddag 18 september zal rabbijn Awraham Soetendorp een Vredesweeklezing houden in de Gudulakerk in Lochem over het thema Generatie Vrede.

Achtergrond
Jaarlijks wordt in de maand september de landelijke Vredesweek georganiseerd door PAX. Dit jaar worden van 17 t/m 25 september door het hele land honderden activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Generatie Vrede’: van filmavonden tot festivals, van maaltijden tot masterclasses, van vieringen tot debatten. Honderden verschillende lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek. Samen maken we een krachtig geluid.

“De Vredesweek smeedt dit jaar een geheel nieuwe generatie. Wij van PAX gaan tegen de stroom in. We willen muren tussen generaties en scheidslijnen doorbreken. En dat is hard nodig, met deze vreselijke oorlog in Europa waarvan we de gevolgen nog niet goed kunnen overzien. Het is tijd voor een Generatie Vrede; een coalitie van generaties die het over een ding eens is: wij willen vrede.” (bron: website PAX)

Ook in Lochem is een werkgroep actief voor de Vredesweek en worden een aantal activiteiten georganiseerd. Deze werkgroep heeft rabbijn Awraham Soetendorp bereid gevonden om in Lochem te komen spreken.


Awraham Soetendorp was vanaf 1968 tot 2008 rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente te Den Haag. Hij is president van de Europese Regio van de Wereld Unie van Progressief Jodendom en vicevoorzitter van het Global Forum of Spiritual and Parliamentary Leaders. Hij is oprichter van het Fonds Hoop voor Kinderen. Tevens is hij lid van het ‘International Green Cross’, het ‘Earth Charter’, ‘Water for Life’, en de commissie voor Millennium Development Goals. In de beweging One Voice is hij actief in het bijeenbrengen van vredesgroepen in Palestina en Israël. Hij was medeopsteller van het internationale Charter for Compassion (2009).

Informatie over de Vredesweek: https://vredesweek.nl

Video: https://www.youtube.com/watch?v=YWNdHgPYz8s

Informatie over de werkgroep Vredesweek Lochem: Arjan Klein Hazebroek vredesweek.lochem@gmail.com

Datum: zondag 18 september
Tijd: 14 uur – 16 uur. Inloop vanaf 13.30 uur.
Locatie: Gudulakerk Lochem
Entree: vrijwillige donatie na afloop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *