Trio Tatlava/Tcha Limberger – 3 oktober – Schouwburg Lochem

Lochem Wereldwijd met traditionele Griekse muziek uit Constantinopel en Smyrna

Tatavla  (Ταταύλα) was tot 1955 een volledig Griekse wijk van Istanbul. Het kreeg de bijnaam “Klein Athene” vanwege zijn Griekse karakter. Met hulp van de grote Griekse solist op accordeon Dimos Vougioukasonderzocht Tcha Limberger de wonderen van de Griekse muziek uit Istanbul (Constantinopel) en Izmir (Smyrna) aan het begin van de 20e eeuw. De intrigerende ritmes zeybek, karsilama, chasapiko en kalamatiano met het originele gebruik van kwarttonen, verklaren Tcha’s verliefdheid op deze muziek volledig. 

Ze worden bijgestaan door Benjamin Clementop gitaar, een Belgische muzikant die zeer actief is op de achtergrond van grote spelers als Nedyalko Nedyalkov, Roby Lakatos, Kyriakos Gouventas en Marcel Ramba. Hij heeft de grootste en meest nauwkeurige kennis van de ritmes en harmonieën uit bijna elk land in Midden- en Oost-Europa. 

Tcha Limberger is een Belgische zigeunermuzikant die vooral bekend is als gitarist, violist en zanger. Hij is de kleinzoon van Piotto Limberger, de orkestleider van de legendarische jazz manouche-band De Piotto’s. Tcha is een virtuoos musicus, gespecialiseerd in zigeunermuziek van Sinti en Roma, Hongaarse en Griekse volksmuziek.

https://tchalimberger.com/artists/trio-tatavia
https://lejazzetal.com/trio-tatavla/
https://tchalimberger.com/artists/trio-tatavia
https://lejazzetal.com/trio-tatavla/
 

Datum:  3 oktober: 16:00 u                    
Locatie: Schouwburg Lochem, Oosterwal 22, Lochem    
Entree: 17,50 euro (inclusief consumptie)
Kaarten reserveren:   www.schouwburglochem.nl       
(Let op: van tevoren reserveren en betalen is verplicht)

Coronatoegangsbewijs: 
Bij deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatief testbewijs zijn, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.  

Dit concert maakt deel uit van de serie Lochem Wereldwijd en Wereldlokaal Oost en wordt mede georganiseerd door Stichting KomPassie Lochem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *