Vredesweek 2022: generatie vrede

Van 17 tot en met 25 september vindt in het hele land de Vredesweek plaats. Thema dit jaar:  GENERATIE VREDE:  de generatie die burgers verenigt die in actie willen komen voor vrede – over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. 

De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst.


Door de oorlog in Oekraïne beseffen we des te meer dat vrede geen vanzelfsprekendheid is, maar een gezamenlijk project waar élke dag aan moet worden gebouwd.  Tijdens de Vredesweek van 2022 brengt PAX Generatie Vrede mensen samen om het gevoel van onmacht in deze onzekere tijden om te zetten in hoop. We denken na over conflicten en vrede in heden en verleden. We gaan met elkaar in gesprek om samen op zoek te gaan naar mogelijke antwoorden op de grote uitdagingen van onze tijd. Niet dat we die zelf kunnen oplossen, maar het helpt je wel al denkend en pratend je positie te verhelderen in grote geopolitieke kwesties. Het is nu belangrijker dan ooit dat de Generatie Vrede van zich laat horen!

In heel het land zetten lokale groepen, kerken en Ambassades van Vrede initiatieven op touw om aandacht te vragen voor vrede. Ook in Lochem en omgeving doen we dat, weliswaar op bescheiden schaal. Hieronder het voorlopige programma. In de weken voor de vredesweek krijgt het concreter vorm. Kijk op https://vredesweek.nl/agenda/lijst onder Lochem voor de bijgewerkte agenda. Ook in de lokale media volgen publicaties over de Vredesweek.

Voorlopig programma Vredesweek 2022
Zaterdag 17 september         Opening 14.00 uur BIC 
Zaterdag 17 september         Licht van Gudula 19.00 uur Gudula Kerk
Zondag 18 september           Lezing Rabbijn Soetendorp 14.00 uur Gudula Kerk  
Maandag 19 september        Café van de Vrede (ca 15.00 uur) Huize Gudula       
Woensdag 21 september       Kindermiddag 14.00 uur Vluchtelingenwerk/BIC      
Zaterdag 24 september         Koffie/thee inloop 12.30 uur Selimiye moskee        
Zondag 25 september            Interreligieuze/-culturele viering 10.00 uur Gudula kerk     

 
Doet u ook mee? Van harte welkom. Uw komst wordt zeer op prijs gesteld, want de GENERATIE VREDE zijn wij samen!

Hartelijke groet namens de deelnemende organisaties,
Arjan Klein Hazebroek.
vredesweek.lochem@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *